Uppgradera säkerheten i din fastighet

Är din bostadsrättsförening på gång med en renovering? Då bör det ligga fokus på säkerheten, både för varje enskild lägenhet och för fastigheten i stort. Här får du tips på vad du behöver tänka på när du ska säkra en bostadsrätt.

Det första som kan vara bra att se över är dörrarna. Idag väljer många att installera säkerhetsdörrar för extra trygghet. Många företag inklusive prodoor.se specialiserar sig på just säkerhetsdörrar som passar för de flesta fastigheter. Det är också något som brukar uppskattas väldigt mycket av de boende i en förening.

Sätt upp branddörrar

Förutom säkerhetsdörrar är det också bra att sätta upp branddörrar i resten av fastigheten. När du renoverar bör du inte bara fokusera på själva lägenheterna utan se till att hela byggnaden är i toppskick. Det är också en fördel om dörrarna för de gemensamma utrymmena bara går att öppna med en tagg eller en nyckel. Då förhindrar du att det springer en massa obehöriga i huset.

Om du har ett förråd på bottenvåningen är det också fördelaktigt att bygga om det till ett skyddsrum. Det är en debatt som har blossat upp i samband med konflikten i Ukraina. Alla fastigheter bör ha ett fungerande skyddsrum som är rustat ifall det skulle uppstå en kris.

Säkerheten är alltid viktig

Tryggheten är idag en viktig fråga för många och den ska inte glömmas bort. Även om du renoverar ett äldre hus bör du tänka på hur det ska bli så säkert som möjligt. Det kommer löna sig i längden. En sak som är vanligt i gamla bostadshus är att brevinkasten sitter på varje lägenhetsdörr. Det är dock något som många upplever som otryggt idag. Då är det bättre att ha alla brevlådor samlade vid entrén. Då slipper du också onödigt spring i trapphuset.

Porttelefon och kodlås

En annan säkerhetsaspekt som är viktig för många är att ha kodlås och porttelefon som är kopplad till varje lägenhet. Då är det inte lika enkelt för obehöriga att ta sig in i fastigheten. De boende har också möjlighet att välja vilka de ska släppa in i sin lägenhet.