Tre anledningar till att klä om möbler

Att förnya hemmet är troligen något de flesta vill göra med jämna mellanrum. Det behöver inte vara tal om någon renovering, men då färg kan göra mycket är det vanligt att måla eller tapetsera om alternativt att byta ut större möbler såsom soffan för att få ett färgskifte. Men ur flera aspekter är det inte det bästa alternativet att alltid köpa nytt, och då finns det andra bättre alternativ.

Det finns som sagt många fördelar med att klä om möbler snarare än att köpa nya. Ibland kan det vara svårt att börja med nya vanor, men nedan följer 3 goda anledningar till att börja klä om dina möbler:

1. Snygg och personlig design

Med möbeltyger i många olika material, färger och mönster kan du förnya din möbel i din personliga stil. Om du har ett hem med få mönster kan en mönstrad fåtölj eller mönster på stolsdynorna lyfta hemmet ordentligt. Möbeln kan sticka ut samtidigt som den gör ett annars intetsägande hem mer färgglatt och intressant. Alternativt kan du välja en accentfärg som du gör genomgående i rummet om du väljer samma möbeltyg på flera möbler.

2. Mer hållbart än nya möbler

Det allra bästa ur ett hållbarhetsmässigt perspektiv är givetvis att knappt göra om i våra hem, men det är bra att vara realistisk. De flesta vill förnya hemmet då och då, och då är det ett mycket mer hållbart alternativ att förnya de gamla möblerna än att köpa nya. Så när du är ute efter en ny look i hemmet, kan du uppnå den på ett mer hållbart sätt om du väljer att klä om möblerna.

3. Du sparar pengar

När du redan har en möbel som du är nöjd med, varför köpa en ny för dyra pengar? Behåll fåtöljen eller köp en billig på loppmarknad och köp sedan billigt möbeltyg i stället. Då får den gamla möbeln nytt liv och du sparar pengar i jämförelse med om du hade köpt en ny möbel. Så det är inte så mycket att fundera på!