Så tar du trädgården till nya nivåer

Det finns få saker som är bättre än att gå ut i din egen trädgård och plocka sallad, kryddor eller grönsaker. Det är möjligt att få en magisk trädgård med planering och rätt saker. Börja med fördel smått för att allteftersom skala upp.

Det är inte helt enkelt att lyckas få en prunkande trädgård som är smart planerad. Men med rätt knep och tips kan du utan gröna fingrar lyckas med din trädgård. En sak som är betydelsefull för att få din drömträdgård är att använda rätt produkter, gå in på https://wernamodesign.se/produkter/rabattkanter-tradringar/ om du vill kunna skapa fantastiska rabatter.

Få fina rabatter med en rabattkant eller trädring

Med rabattkanter och trädringar kan du åstadkomma underverk med dina rabatter. Att använda produkter som är framtagna för att göra trädgården funktionell är smart. För det första så underlättar både rabattkanter och trädringar ditt arbete i trädgården avsevärt. Du slipper bland annat ägna tid åt att kantskära dina rabatter varje säsong. En annan fördel är att ogräs inte växer in i rabatten på samma sätt. Dessutom blir gräsklippningen betydligt enklare med en rabattkant. Rabattkanter är också perfekt att använda mellan en grusgång och en gräsmatta. Eftersom rabattkanter är flexibla finns det mycket du kan göra med dem. Med fantasi kan du göra underverk och göra din trädgård till en fantastisk plats.

Börja odla kryddor

När du har köpt trädringar eller rabattkanter kan du även använda dem till flera ändamål. En trädring behöver du nödvändigtvis inte vara använda till träd utan du kan även plantera i dessa. En sådan passar exempelvis perfekt om du vill ha en köksträdgård med olika kryddor. Om du är nybörjare är det enklast att börja odla kryddor av olika slag. Basilika är den enda kryddan som är lite knepig eftersom den behöver stå skyddad. Men alla andra sorter är det lätt att lyckas med. Grönsaker är också relativt enkla att odla. Ett tips om du vill odla grönsaker är att exempelvis inte odla all sallad på en och samma gång. Så sallad med fjorton dagars intervall för att alltid ha sallad att plocka. Potatis är också ett tips om du vill odla ätbara saker.

Planera din trädgård

Innan du börjar arbeta med din trädgård är det viktigt att göra upp en plan. Planera vilka växter och färger som du vill pryda din trädgård med. Ett tips är att färgkoordinera. Var inte rädd för att testa nya saker, det gör inget om du misslyckas. Fundera över vilken stil du vill ha och välj sedan växter som går i linje med den. Tänk också på hur du vill använda din trädgård och vilken känsla den ska ge.

Bra trädgårdstips:

  • Odla ätbara saker.
  • Satsa på en härlig matplats i trädgården.
  • Plantera växter efter känsla du vill ha i trädgården.
  • Börja smått och skala upp allt eftersom.
  • Våga experimentera.

Underhåll trädgården

När du är färdig med din trädgård är det viktigt att du är närvarande och försöka förebygga insektsangrepp. Att plocka sniglar, hålla koll på växterna så att de är friska, ta bort ogräs som maskrosor och vattna regelbundet är också viktigt att göra.