Hitta ett jobb i Stockholm

Det kan vara svårt att hitta ett jobb i Stockholm eftersom det är så många som söker jobb, vilket ökar konkurrensen. Det är viktigt att dra nytta av alla tillgängliga resurser och vara kreativ när det gäller att hitta en ny möjlighet. På denna sida kommer vi att diskutera hur du kan hitta ett jobb genom nätverksevenemang, annonser och till och med sociala medier!

Marknadsför dig själv på nätverksevenemang

Det kan vara svårt att nätverka om du inte vet hur du ska närma dig människor, men det finns sätt att komma runt det. Ett sätt är att gå på ett speed-nätverksevenemang för företag där alla delar med sig av sitt företag och sin roll till den grupp människor de möter innan de går vidare till nästa bord. Du kan också gå på branschspecifika evenemang, alltså event som är specifika för din bransch. Detta brukar vara speciellt bra för dig som har en utbildning inom ett specifikt område. Exempelvis tech-event.

Kolla in platsannonser

Det bästa sättet att hitta ett jobb som matchar dina färdigheter och intressen är att kolla in platsannonser. Du kan söka på olika webbplatser, i tidningar och till och med på LinkedIn. LinkedIn är en utmärkt webbplats för att hitta jobb, men även andra sociala medier kan vara användbara. Om du till exempel letar efter ett kreativt jobb kan du överväga att söka på Instagram eller Pinterest.

Ibland är det bra att spara jobbannonser och gå tillbaka till dem senare om du inte är säker på att du är kvalificerad. Generellt sätt kan man säga att man ska söka alla jobb man vill ha, även om man är underkvalificerad. Detta på grund av två saker: 1, en jobbannnons är oftast en önskelista. Du behöver inte passa till punkt och pricka. Och sen, anledning 2, det kan vara så att det kan finnas andra tjänster som skulle passa dig.

Lycka till!