Gör om din hyresrätt till bostadsrätt

Att bo i bostadsrätt snarare än hyresrätt är ur ekonomiskt perspektiv en mycket bra affär. En ombildning är därför något du kan tjäna mycket på. Särskilt om du redan bor i ett attraktivt område som Årsta i Stockholm.

Är du en av många som bor i hyresrätt i Årsta? Årsta är en attraktiv stadsdel och om du bor där finns det många fördelar med om du själv äger din egen bostad. Hos https://interesta.se/ kan du som bor i hyresrätt men är intresserad av ombildning hitta hjälp för en ombildning.

Ombildningar är ofta svåra

Det kan vara svårt att ombilda hyresrätter till bostadsrätter. Det är en lång process med många bitar som ska falla på plats. Kerstin Annadotter som forskat om ombildningar säger till SVT att:

”Det är väldigt komplicerat att bilda bostadsrättsförening, och köpa fastigheten. Det är både juridiskt och ekonomiskt komplicerat. Och många var inte riktigt beredda på det.”

Det kan med andra ord vara en bra idé att skaffa professionell hjälp som kan leda din tänkta förening genom ombildningen.

Mycket som är positivt med att bo i bostadsrätt i Årsta

Inte minst är ombildningar ett bra sätt att ge fler möjligheter till en bostadskarriär, plus de fördelar det innebär i form av lägre månadskostnader med mera. Den dominerande hållningen i samhället i stort är dessutom numera att områden med en blandning mellan hyresrätter och bostadsrätter är att föredra. Mycket tyder på att detta har positiva konsekvenser för segregation med flera samhällsproblem.