Vandra

5 pittoreska vandringar i Stockholm

Om du letar efter natursköna promenader i Stockholm, Sverige, behöver du inte leta längre än till dessa fem vackra rutter som är perfekta för att njuta av den naturliga skönheten i denna stad.

Årstaskogen och Årsta holmars naturreservat

Den första rutten som vi rekommenderar är en vandring genom Årstas skogsområde. Den här delen av Stockholm är känd för sitt frodiga gröna landskap och sin lugna atmosfär, vilket gör det till en perfekt plats att tillbringa en eftermiddag utomhus.

Strandvägen & Djurgården

Om du letar efter något lite mer urbant, varför inte prova att gå längs Strandvägen och sen vidare mot Djurgården? Denna pittoreska strandpromenad är ett av de mest populära turistmålen i Stockholm, och det är lätt att förstå varför. Med sin dramatiska arkitektur och fantastiska utsikt över hamnen är Strandvägen ett måste för alla besökare i staden. Och strandvägen ansluter till Djurgården där du kan vandra riktigt länge.

Ulriksdal slottsträdgård

Om du letar efter en mer fridfull promenad är Rosendal Slottsträdgård perfekt för dig. Trädgården var en gång i tiden ett privat kungligt sommarställe, och idag är den öppen för besökare utan kostnad. En liten oas!

Hagaparken

Om du letar efter en park som erbjuder något för alla är Hagaparken rätt plats att gå till. Med sina vackra små vikar och trädgårdar samt sina lekplatser och idrottsanläggningar finns det något för alla i denna populära park i Stockholm. Dessutom finns det ett tropiskt akvarium i området om det svenska vädret skulle svika er!

Gamla Stan

Sist men inte minst! Om du vill ha något helt annat, varför inte prova på lite lokal historia? Gamla stan i Stockholm är full av viktiga historiska platser som kyrkor och museer – alla perfekta att utforska. Dessutom finns här några av de äldsta restaurangerna i Stockholm!

Du hittar mer information om dessa promenader, liksom kartor och vägbeskrivningar, på Stockholms stads webbplats. Så vad väntar du på? Ge dig ut och utforska!